Prenova stanovanja v Begunjah

Projekt: prenova stanovanja

Lokacija:  Begunje na Gorenjskem

Leto projekta: 2012

Naročnik: zasebni

Arhitekt za notranjo opremo: Detajl in celota d.o.o.

Fotografije: Jernej Prelac

 

V Begunjah smo korenito prenovili stanovanje, ki je imelo že dolgo priključeno manjše sosednje stanovanje, nikoli pa ni bilo tako prenovljeno, da bi zaživelo kot ena funkcionalna enota. Prej ločeno kuhinjo smo s predrtjem stene povezali z jedilnico in dnevno. Celoten prostor je tako zadihal in se vizualno zelo povečal. Strankino željo po več shranjevalnih površinah smo uresničili s sredinskim kubusom omar s kontrastno nišo za kamin na bio etanol in plazmo. Tako prostora nismo natrpali, hkrati pa pridobili veliko prostora za shranjevanje. 

Spalnico smo od wellness prostora s savno in stoli za sproščanje delno ločili z drsnimi vrati iz sivega parsola. Posebno vzdušje prostoru dajo tapete z diskretnimi vzorci, ki se s spreminjanjem svetlobe zakrivajo in odkrivajo, ter mehko padajoče zavese.