Oblikovanje in celostna podoba javnih interierjev

Oblikovanje ambientov javnih prostorov, kot so lokali, restavracije, trgovine, wellnesi, diagnostični centri ter poslovni prostori, zahteva drugačen pristop kot oblikovanje zasebnih bivalnih prostorov. Taki ambienti so namenjeni širši populaciji ter različnim skupinam ljudi.

 

Pri oblikovanju javnih in poslovnih prostorov je zelo pomembno upoštevati celostno grafično podobo in filozofijo podjetja ter dejavnost oz. način dela v podjetju. V primeru, da podjetje še nima celostne grafične podobe, jo lahko  prav s premišljeno zasnovanim interierjem, oblikovanjem logotipa, izborom barv, materialov ter dodatkov najučinkoviteje izrazimo. To zagotovo poveča prepoznavnost podjetja, lahko tudi izboljša prodajo, storilnost in počutje tako zaposlenih kot obiskovalcev.

 

Pisarne in javni prostori tako niso nujno monotona delovna okolja, podrejena samo prilagodljivosti, modularnosti, ergonomičnosti, temveč so z dobrim oblikovanjem ter s posameznimi oblikovalskimi poudarki lahko tudi zanimiva in navdihujoča.